Refusionsregler for Fleks og Barsel

Læs om hvordan du søger refusion i forbindelse med fleksjob og barsel.

Refusion

Arbejdsgivere kan modtage refusion fra medarbejdernes bopælskommuner, når deres medarbejdere er syge, på barsel eller ansat i et fleksjob. Under forudsætning af, at vilkårene for at modtage refusion er opfyldt.

SAM-kunde

Som SAM-kunde skal du ikke ansøge om refusioner, i stedet skal du oplyse SAM om det. Når du har en medarbejdere, som opfylder vilkårene for refusion, skal du indmelde det via de digitale blanketter.

Ikke SAM-kunde

Institutioner som anvender Statens Lønsystem (SLS), skal ikke ansøge om barselsrefusion. Ved registrering af barsel i systemet, videresendes automatisk oplysninger til www.fleksbarsel.dk, som behandler sagen.


Den statslige barselsfond og den statslige fleksjobordning

Hvis en arbejdsgiver er omfattet af den statslige barselsfond og/eller fleksjobordningen, kan arbejdsgiveren søge om refusion. Det er Statens Administration, som administrerer den statslige barselsfond og den statslige fleksjobordning.

Læs mere om den statslige barselsfond og fleksjobordningen i menuen øverst eller gå direkte til www.fleksbarsel.dk, hvor refusionerne skal søges. Du skal bruge et digitalt medarbejdercertifikat for at kunne udfylde blanketten.